Dobrodošli! - Welcome - Willkommen 

  David Sredenšek homepage 

 
HomeO meniGlasbeni studioDuo HITKoledar nastopovGlasbena šolaKitarski prijemiSlikeVideo blogKontaktGuest Book

 

Duo HIT

Že tri leta sodelujeva z "Dedijem" (Wieslaw Pniaczek), ki je odličen kitarist - vokalist in v tem sestavu poskrbiva za odličen Rock-Evergreen-Balkan-Narodnozabavni žur. Če je želja naročnika po večji sestavi, pa nama priskoči na pomoč še pevka Danijela, ki slovi kot kraljica jodlanja in smo v taki skupini kot trio HIT.

To pa še ni vse! V primeru da prireditelj izrazi željo po izvirnejši izvedbi narodnozabavne glasbe pa sodelujeva z večimi mojstri na diatonični harmoniki (frajtonarici) tako da smo v tem primeru tudi klasičen narodnozabavni trio in tako izvajamo vse narodnozabavne hite, ki jih imajo ljudje najbolj radi.

Duo HIT

Razpolagava z izjemno kvalitetno opremo, ki zajema dve vrhunski Yamahini workstation klaviaturi, akustična & električna kitara, vrhunski DVO-steberni avtomatski LIGHT SHOW moči 2x2000 W ter zvočniki FBT aktivni turbosound sistem (turbo bass zvočniki 2x 900 W + aktivni 2 sistemski satelliti 2x 650W - vse RMS moč). To ozvočenje je dovolj močno, da pokrijeva najmanj do 500 ljudi, sicer pa nama omogoča tudi pri tišjem izvajanju lep in čist zvok.

. . .   Najina mašinerija z druge strani

 

Naj se pohvaliva, da z vrhunskim kitarskim ojčevalcem ENGL v kombinaciji s TC Electronics kitarskim multiefektom pri nama kitara zveni izjemno polno in vrhunsko. Poleg tega pa je David kot klaviaturist eden izmed izjemno redkih, ki s sabo prinese tudi mini prenosnik. Pa ne za rolanje playbackov (kot to počnejo mnogi drugi!), pač pa s posebnim programskim simulatorjem preko MIDI povezave s klaviaturo spremeni računalnik v zvočni  generator - simulator HAMMOND B3 z izjemnim LESLIE efektom (znano iz Rolling stones-ov, še kako poznano skupino Parni Valjak ter mnogimi njim podobnimi rock skupinami), kar da izjemen pečat mnogim skladbam.

Z vsem naštetim bi rad povedal samo to, da se oba trudiva in k samemu zvoku (ki ima poleg dobrega izbora skladb precej pomembno vlogo pri vzdušju na zabavi) prispevava vsak po svoje kar največ, kar je v najini moči.

Najin repertoar obsega toliko, da ne bi naštevali posameznih skladb, raje samo po zvrsteh ali izvajalcih:

  • slovenska scena (zelo veliko različnih izvajalcev in zvrsti)

  • hrvaška ter dalmatinska scena

  • zlata 60. leta (Rock&Roll, balade v stilu Engelberta, Presleya itd..)

  • rock glasba iz 80. (npr. Pink Floyd - Another brick in the wall ipd)

  • veliko plesne glasbe (Eng.waltz, Wien waltz, cha cha, tango, rhumba, samba, foxtrot itd itd...)

  • in seveda obvezni del - priljubljena narodnozabavna glasba

. . . Pa še in še. Skupno krepko čez 300 skladb, če pridemo kot trio (s pevko) pa še najmanj 50 pesmi več. Glede na izbor in željo naročnika sva že 8 ur izvajala po večini tršo rock glasbo, takoj naslednji teden pa samo narodnozabavno glasbo ( v celem večeru je bilo izjema kakih 5 zabavnih skladbic ). .

To so sicer izjeme, ponavadi poskrbiva za čimboljši "koktejl" zvrsti glasbe, kjer neprestano opazujeva publiko, kako jim različne zvrsti ugajajo in se kolikor se da prilagajava. Po želji izpeljeva še nekaj lahkotnih - smešnih iger, pa tudi nekaj šal pade. Če družba rada tudi kaj zapoje, sva kaj hitro med njimi s harmoniko in kitaro.

Torej, če vas zanima vrhunska izvedba vaše zabave, podkrepljena z enim izmen najboljših ozvočenj ter svetlobnih efektov, le hitro kliknite link KONTAKT in naju pokličite.

In cena? Konkurenčna!  To pomeni, da veliko slabšim ter dražjim konkurentom povzročava slabo voljo zaradi več ponujene raznolikosti in kvalitete za isto ali celo manjšo ceno!

Če vas zanima, kje vse naju lahko slišite in vidite, kliknite KOLEDAR NASTOPOV, še več slik iz pa lahko vidite na linku SLIKE.

Pa kot trio HIT z Danijelo

© 2009 by David Sredenšek